donderdag 11 augustus 2016

Zomer?.......

Zomer.....Nou ja, als je naar buiten kijkt zou je bijna niet denken dat het zomer is. Maar in een heleboel opzichten merkten we het wel. Het is rustig op straat, alle activiteiten liggen stil en artsen en hulpverleners zijn met vakantie.
Daardoor blijft er ook tijd over voor wat extra leuke dingen. Als we buiten konden zitten dan deden we dat, we wandelde door de bossen en struinde door de duinen, we genoten er samen volop van.
Ook volgde we een aantal gezellige zomer stripkaart lessen bij hond en kompas.

We hadden vooral heel veel lol zowel de honden als de baasjes, we hebben gelachen maar ondertussen waren we ook heerlijk met onze hond bezig!
Werken dat doen ze gewoon het hele jaar door maar vooral die extra momentjes samen iets doen zijn zo kostbaar.
Samen een gek spelletjes, oefeningen zoals: Hier komen, andere honden negeren, blijven liggen wat er ook om je heen gebeurd en balans oefeningen en dat alles in spel :-) Deze zomer heb ik  ook lekker gewerkt aan het hier komen met de fluit, en ook het op afstand gaan zitten op de fluit. Als er een fietser langs komt of er is even een situatie die ik niet kan overzien wil  ik hem op afstand  laten wachten en zitten met het fluitcommando. Dit laatste vind Kaiko best moeilijk want zodra ik de "zit" fluit  gebruikt  rent hij meteen naar mij toe. Want tja, "hier komen" is belangrijk en....dat levert wat op. Met geduld en oefenen, komt het vast goed.


Nog twee weekjes, dan begint het gewone leven weer.
Alle hulpverleners zijn weer thuis, veel afspraken staan weer gepland, leuke en minder leuke.en we gaan er weer tegenaan.
Maar al was het  deze zomer dan geen mooi weer, ik heb genoten!


Hieronder een filmpje van een "hele pivot" van Kaiko :-)

 

3 opmerkingen:

  1. Mooi beschreven, Erna, en het is ontzettend leuk om samen met jou en Kaiko van alles uit te proberen! Je weet samen met hem echt het uiterste bereiken, geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen