vrijdag 11 maart 2016

Win Win Win situatie...

Op de Koningin Emma school in Haarlem wordt het kleuterplein opgeknapt. Dit plein was daar hard aan toe. Onder de ramen hingen bijvoorbeeld bloembakken waar de katten vrolijk in huisden. :-(
Besloten werd om de bakken vol te storten met cement en hierop een  mozaïekwerkstuk te maken, zodat de bakken er kleurig uit zien.
Degene die het mozaïekproject begeleidde , werkt altijd voor een goed doel en ze koos deze keer voor Hulphond Nederland.

Enthousiast werd er door ouders en leerkrachten gewerkt aan dit gezamenlijk mozaïekwerkstuk en dat alleen al was een feest om met elkaar te doen!
Na enig overleg werd besloten dat Kaiko en ik samen op de school zouden gaan vertellen wat een hulphond betekent en het zendingsgeld, dat tot de grote vakantie ingezameld wordt, is ook bestemd voor Hulphond Nederland.

"Zou het ook leuk zijn om te kijken of we op een inloopavond een paar Flipjes kunnen verkopen ?"  was de vraag.
Ach,  niet geschoten is altijd mis, dus werden er intekenlijsten bij de klassen opgehangen.Nadat ik deze week alle klassen (550 kinderen) iets heb mogen vertellen over Hulphond en Kaiko natuurlijk ook heeft laten zien wat hij allemaal voor mij doet, kwam de verkoop op gang....
Zo bijzonder om te zien hoe alle kinderen en ouders enthousiast reageren op dit mooie project!
Maar liefst 150 Flipjes verhuizen dit weekend van Herpen naar Haarlem. 

Typisch zo’n geval van win-win -win: een mooi opgeknapt schoolplein, weer heel veel mensen en kinderen die weten wat een hulphond doet en opnieuw een mooi bedrag voor Hulphond door de verkoop van de Flipjes.

En dat alles door een enthousiaste kunstenaar , die haar mozaïekkennis niet omzet in geld voor haarzelf, maar voor een goed doel.

3 opmerkingen: