dinsdag 12 januari 2016

Mijmeringen van SOHO naar Hulphond Nederland

en zo trainden we eerst een hele week op het plaatsje :-)
Op Facebook werd ik genomineerd om iets te vertellen over mijn honden.
Ik lag wat mijmeren over alle herinneringen die ik aan mijn hulphonden heb.
Allemaal fantastische honden, ieder met een eigen karakter, met leuke en soms mindere kanten.
En toen ik mijn fotoalbums zo door zat te spitten van de eerste honden nog niet digitaal natuurlijk maar al wel veel gescand, kijk ik terug op heel veel leuke momenten. In de tijd dat ik mijn eerste hond Boris kreeg  (in september 1993) startte we met twee weken training school! (Nu moet niemand daar meer aan denken !) De training scholen werden gehouden in het oude kleuterschooltje in Herpen.
 

Klomp  :-) wie weet het nog?

In 2001 kreeg ik mijn tweede hond: Flip. De trainingscholen waren wat ingekort en waren nog maar....10 dagen! (Ook nog heel lang en vermoeiend hoor!) Naast heel hard werken waren het ook heel leuke dagen. Of ik dat op dat moment zelf zo ervoer, dat betwijfel ik! Maar erop terug kijkend was dat zeker zo.
Gezelligheid
Yvonne en Anika met alle honden

Spelen
Flip met broer Floyd

Mijn derde hond Nano heb ik helaas maar kort gehad. Het kleine zwarte lieve labradoortje was een fantastische werker maar helaas was ze te sterk voor mij naast de rolstoel, waardoor het geen goede combinatie was. Veel verdriet heb ik er van gehad om haar te moeten laten gaan en ik ben dankbaar dat ze een goed huis heeft gevonden. Deze trainingschool was een zware, ook al omdat Nanoe zich niet echt aan mij wilde hechten.

Veel dingen veranderen maar er zijn ook klassieke situaties in al die weken... 
En dan de kanjer die ik nu heb, mijn vierde, een blonde krullenbol. Als iemand mij een aantal jaren geleden had gezegd dat ik een Golden Doodle zou krijgen als hulphond, dan had ik hem heel hard uitgelachen Dit was absoluut niets mijn eerste voorkeur. Maar nu ik eenmaal met deze geweldige vrolijke hond aan het werk ben kan ik me niet indenken dat ik ooit zo over poedelachtig karakter heb kunnen denken! De trainingschool met Kaiko was zes dagen, ook nog zwaar, maar ook heel leuk!

En zo heb ik op deze regenachtige dag teruggekeken op een stuk van mijn leven en natuurlijk wil ik jullie daar in laten delen.  Van SOHO naar Hulphond Nederland
1993

 2011
3 opmerkingen:

  1. Wat een waardevolle herinneringen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi, wat spreekt hier ook waardering voor je hondemaatjes uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bijzonder om het zo op een rijtje te zien. Vier prachtige hulphonden!

    BeantwoordenVerwijderen